Ressenyes: Tempus fugit de Javier Ruescas

I aquí va una nova ressenya!! Us agreixo de veritat a tots el que mireu aquest blog que ha arribat a 100 visites! Gràcies i gaudiu de la ressenya que segueix. 


Títol: Tempus fugit, Els lladres d’ànimes.
Editorial: La Galera

Autor: Javier Ruescas és un escriptor nascut a Madrid l’any 1983, que va començar a escriure des de molt jove. Fins ara ha escrit un munt de relats i cinc llibres publicats: La trilogia dels contes de Bereth, Tempus Fugit i Play. També dirigeix diverses pàgines webs relacionades amb la literatura com www.eltemplodelasmilpuertas.com o www.crepusculo-es.com

Número de pàgines:237

Génere: Ciència-ficció, distopia

Argument: L’acció de la novel·la transcorre uns cent anys després que una terrible Inundació, causada pel canvi climàtic, canviés per complet la geografia de la Terra. Tempus Fugit és una gran multinacional que es va enriquir gràcies a la creació de les cabines de teletransport i que a la vegada té molt més poder que els mateixos governs, però darrere de tot això s’amaga un terrible secret: la empresa pot esbrinar els futurs de les persones amb les cabines i si veuen un futur que creuen que no serà aprofitat l’hi roben a la persona, amb l’ajuda dels protovidents  que són uns adolescents mig androides i mig humans que formen una organització anomenada La Plaga. En Kleid és un dels protovidents més brillants.
 En Pablo un jove de l’antiga Castella, perseguint a la persona que havia robat el futur de la seva mare (tot i que ell no ho sabia) acaba anant a parar al futur després de la Inundació. Allà coneix a la Hanna, una noia orfe a causa de l’empresa Tempus Fugit, tot i que el seu pare segueix viu, però que va ser víctima de la Plaga. La Hanna busca a tot hora la manera de rebel·lar-se contra l’empresa i gràcies a en Pablo començarà a descobrir secrets que no s’haurien de desvelar. Per aquest motiu en Kleid, el protovident, els perseguirà, amb l’incentiu de poder ser lliure per sempre més. Podran escapar d’ell i desemmascarar tots els secrets que amaga Tempus Fugit?
Opinió: Crec que és una novel·la molt bona amb un gran argument i un argument molt original, em va encantar la idea dels teletransports! A més té bastant l’acció (la ideal pel meu gust) i a la vegada els sentiments perfectes que necessita la novel·la i l’estil d’escriptura és impecable. Pel que fa a les contres també tinc coses a dir, com per exemple el fet de què si en Pablo és un noi del passat, del segle XVI em sembla, que no coneix res sobre la tecnologia del futur fins que viatja al futur després de la Inundació, no entenc la seva reacció tan natural en ocasions davant de coses que haurien de sorprendre moltíssim a qualsevol altra persona que vingués del passat, com per exemple el fet de la televisió i que després de poca estona se’n cansi. Bé almenys si fos jo en Pablo estaria enganxat a la tele dia i nit intentant descobrir el secret que s’amaga darrere de l’aparell i el que diuen. Tanmateix, per la resta no tinc res a replicar.


Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s