Ressenyes: L’home bicentenari d’Isaac Asimov

File:Isaac.Asimov01.jpg

Títol: L’home bicentenari 


Pàgines: 41

Autor: Isaac Asimov, nascut a la Unió Soviètica l’any 1920 i mort a Nova York l’any 1992. Es va nacionalitzar als Estats Units. Va ser un popular escriptor, sobretot conegut per les obres de ciència-ficció i la majoria de vegades relacionades amb la robòtica, tot i que també va conrear la fantasia i el misteri i textos de no ficció. És considerat com un dels tres grans de la ciència ficció. Algunes de les obres més populars són L’home bicentenari, la trilogia de la Fundació i Jo, Robot.

Argument: Aquest relat tracta la vida d’Andrew un robot molt particular. Andrew té una cosa especial que el diferencia de la resta de robots, com la creativitat i els sentiments. Tanmateix, Andrew desitja una cosa sobretotes les coses, esdevindre un humà.

Opinió: És un relat impressionant, que commou moltíssim. Tot i la poca acció que té, no l’he trobat a faltar, ja que aquesta és substituïda pel sentiment i per les diferents ambicions que van caracteritzant al personatge. Un relat que amaga una gran crítica social, però realment bell, que us recomano, ja que us fascinarà des del seu principi.

Curiositats: La temàtica de “l’home bicentenari” va ser proposada a diversos autors i a Asimov mateix, per commemorar el bicentenari de la independència dels Estats Units, per descriure l’home de dos segles enrere. Però Asimov, dient-se a sí mateix que un home no podia viure tant de temps i per aquest motiu es va desviar de la temàtica i va idear a Andrew, el robot que volia ser humà.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s