Ressenyes: Divergent de Veronica Roth


Títol: Divergent

Pàgines: 501


Autora: Veronica Roth. Nascuda a Chicago el 19 d’agost de 1988, des de molt petita es va sentir familiaritzada amb la literatura, ja que li agradava escriure i llegir en els seus temps lliures. Després d’acabar els seus estudis acadèmics, la seva família en veure el talent per escriure que tenia , la va animar perquè es matriculés a la prestigiosa Universitat Northwestern per estudiar “Escriptura Creativa” on es va graduar i va ser llicenciada en aquesta carrera. Estudiant s’hi va sentir inspirada per escriure el seu primer llibre.


Argument: Al Chicago distòpic de Beatrice Prior, la societat està dividida en cinc faccions, cadascuna d’elles dedicada a conrear una virtut concreta: Veritat (els sincers), Abnegació (els altruistes), Gosadia (els valents), Cordialitat (els pacífics) i Erudició (els intel · ligents). En una cerimònia anual, tots els nois de setze anys han de decidir a quina facció dedicaran la resta de les seves vides. Beatrice ha de triar entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és, no pot tenir les dues coses. Així que pren una decisió que sorprendrà a tothom, inclosa ella.Durant el competitiu procés d’iniciació posterior, Beatrice decideix passar-se a dir Tris i intenta esbrinar qui són els seus veritables amics, i on encaixa en la seva vida en enamorar-se d’un noi que unes vegades resulta fascinant i altres l’exaspera. No obstant això, Tris també té un secret, cosa que no ha explicat a ningú per no posar la seva vida en perill. Quan descobreix un conflicte que amenaça amb destruir la, en aparença, perfecta societat en què viu, també esbrina que el seu secret podria ser la clau per salvar els que estima o … per acabar morta.


Opinió: Una novel·la que ja feia temps que volia llegir, per les nombroses bones crítiques que havia rebut. I estic d’acord amb elles.  És una bona novel·la repleta d’acció, amor, misteri… Ho té tot. Una novel·la que m’ha introduït de ple en la història fins i tot he pogut sentir les sensacions que sentia en aquell moment la protagonista. Per tant, felicitats una gran novel·la. Tot i que una novel·la només de notable, si ho comparem amb els Jocs de la FamEncara que penso que ha estat una novel·la amb més morts del compte, de veritat calia que morissin tants personatges relativament importants per la Tris ?(no vull fer spoilers) En conclusió, una novel·la que us recomano si sou amants de les distopies.

Advertisements

One thought on “Ressenyes: Divergent de Veronica Roth

  1. Júlia says:

    Puff… Doncs sincerament, a mi no em va agradar massa. Era una época on em vaig fer un fart de distopies i al final, tot semblava el mateix. L'únic que em va sorprendre moltíssim de la Tris va ser la seva capacitat per suportar el dolor, pero la resta, normal.

    M'alegro, tot i així,que l'hagis disfrutat. Ara toca Insurgent doncs!

    PD: Ja et segueixo 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s