“El prodigi” de Gerard Guix

Títol: El prodigi

 
Autor: Gerard Guix és un escriptor, dramaturg i guionista català nascut a Vic el 1975. S’ha format i ha treballat per diverses companyies de teatre. Ha rebut diverses beques i reconeixements del British Council i de la Institució de lletres catalanes, entre d’altres. També va guanyar el XXI premi Pin i Soler de novel·la.

Pàgines: 240

Editorial: Estrella Polar

Argument: Es diu Axel perquè als seus pares els agradava Guns’n’roses i aquest era el nom del líder. Es diu Axel, però es podria haver dit Odin, per l’oncle de Suècia que mai ha vist, però que cada any li envia un regal d’aniversari. L’Odin és un personatge misteriós i inversemblant, i curiosament l’Axel el coneix just quan el seu cos adolescent comença a patir uns canvis angoixants que l’omplen de dubtes. I és que l’Àxel encara no sap que li espera un combat molt dur ni que d’aquí uns anys els llibres parlaran d’ell, el Prodigi, perquè està a punt de canviar el curs de la història.


Opinió: El que m’ha agrada més de “El prodigi” és el fet que juga amb la mitologia nòrdica i amb els homes llops tal com són en la mitologia real, és a dir que es veu una gran documentació al darrere. L’Axel és un noi normal i corrent que comença a patir una metamorfosi molt estranya i a l’escola coneix a la Vivenca una noia gòtica segons ella caçadora de vampirs, tot i que molt de pa sucat amb oli. M’han agradat les diferents situacions iròniques del llibre sobre vampirs i homes llop i la gran  que es respira en bona part de la novel·la, cosa que li dóna molt realisme. Tot i així, crec que la novel·la necessita més capítols, ja que per exemple a l’escena del metro quan veuen l’home llop per primera vegada se la salten com si res, cosa que jo crec que hauria d’haver descrit amb més atenció ja que li treu suspens a la novel·la si t’expliquen directament el què ha passat. Potser m’equivoco i tot això es veu resolt més endavant, però només llegint aquest llibre em falta això. També m’ha agradat molt el final, ja que li ha donat un punt de sorpresa a la novel·la que sempre es agraït. A veure si la continuació és més satisfactòria i emocionant que la primera, que a pesar de certs contres, us recomano llegir.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s