“PLAY” de Javier Ruescas

Títol: PLAY

Autor: 
Javier Ruescas és un escriptor nascut a Madrid l’any 1983, que va començar a escriure des de molt jove. Fins ara ha escrit un munt de relats i sis llibres publicats: La trilogia dels contes de Bereth, Tempus Fugit,  i de la trilogia formada per PLAY, SHOW i LIVE (últim llibre encara no publicat). I molt aviat també  publicarà una novel·la a quatre mans amb el conegut escriptor català Fransesc Miralles, anomenada Pulsacions. I per acabar-ho d’adobar, el jove escriptor també dirigeix diverses pàgines webs relacionades amb la literatura i també es graba en ocasions en el seu canal de YouTube.

Pàgines: 512


Argument: 

Ningú diria que en Leo i l’Aaron són germans. El primer és presumit i ambiciós, i el segon, tímid i reservat. Però tots dos volen alguna cosa. Mentre Leo somia fer-se famós a tot preu, Aaron no deixa de pensar en com pot recuperar la seva nòvia, qui, després de guanyar un concurs i esdevenir una estrella mundial, s’ha tornat inaccessible.
Un dia, rebuscant a l’ordinador del seu germà, Leo descobreix que Aaron té un talent desbordant per a la música, i que ha compost i gravat diversos temes que no tenen res a envejar als hits més populars del moment. Sense meditar les conseqüències, Leo decideix donar-los a conèixer per internet i molt aviat el fenomen Play Serafin -el nom que li ha posat al canal de YouTube- esclata per tota la xarxa…

Opinió: 

Una novel·la simplement genial. Una novel·la realista i juvenil que radica en tres temes molt presents en la societat actual, com són la música, la fama i l’amor. Javier Ruescas juga amb ells d’una manera molt original que no et deixa per a res indiferent. El primer punt fort a destacar de la novel·la és el seu incereïble estil fresc i original, que utilitzant un narrador en primera persona amb un registre col·loquial. Però, això enlloc de ser un impediment o una cosa negativa, és en realitat la major virtud d’aquesta novel·la. Amb aquest estil l’autor aconsegueix captar l’atenció  de l’autor i indentificar-s’hi, gràcies a un seguit de personatges o sèries memorables de la generació adolescent actual tals com Harry Potter, The Big Bang Theory o Como conocí a vuestra madre. En segon lloc, també m’ha agradat molt la manera amb què juga amb el món de la fama, cosa que suposa una bona crítica que pot semblar irreal, amb la idealització que tenim actualment dels famosos, però que segurament és més verídic del que ens pensem. Mirant-ho des d’un punt de vista crític, la història i l’acció en sí és bastant pobra pel que fa al gran nombre de tòpics que es fa servir l’autor i que pot resultat una desventatja. Tanmateix, aquesta reacció es veu suplida per l’estil, la rapidesa de lectura i el diferent tracte de l’amor que li fa. 

Una altra cosa que m’ha encantat d’aquesta novel·la són les referències a principi de cada capítol d’una cançó bastant popular i que moltes vegades la lletra estava relacionada amb el contingut del capítol. L’alternança del narrador en primera persona d’en Leo i l’Aaron també li dónen un tret diferent al llibre, tot i que per al meu gust hauria preferit tenir sempre el punt de vista només de l’Aaron, ja que m’ha agradat molt aquest personatge i m’hi he sentit molt identificat en diverses ocasions. 

Jo en realitat no sóc gaire fanàtic de les novel·les realistes, per aquest tòpics a què em referia abans i aquest tracte tan repetitiu dels mateixos temes, però he llegit tan bones crítiques d’aquesta novel·la que no podia passar sense llegir-la. I m’ha sorprès agradablement. Per tant, us recomano moltíssim la lectura de la novel·la, ja que de ben segur us enganxarà i us agradarà molt. 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s