Relats: Malastrugança

El relat que us plantificaré a continuació, ha estat creat per participar en la crida d’estiu de la pàgina web Vullescriure.cat. En ella van proposar un relat a 40 mans, en què cada autor s’encarregava d’escriure sobre un personatge que apareixia en un relat fet especialment per a l’ocasió. El meu tracta d’una noia una mica sapastre que juga al billar al moment de l’avís de bomba en el Cafè dels Escriptors. A més, del meu relat s’hi han afegit 19 personatges més amb les seves respectives il·lustracions. També us posaré amb el relat la il·lustració corresponent al meu relat. Només agraïr a l’organitzadora per promoure aquestes activitats literàries tan engrescadores, que de ben segur que jo participaré properament. Voleu veure el relat interactiu? Seguiu l’enllaç següent i podreu veure les il·lustracions i els relats dels demès participants: http://www.vullescriure.cat/relata40mans.html

Crida Especial d’Estiu VullEscriure
MALASTRUGANÇA
Edgar Cotes i Argelich
Relat a 40 mans - 13 - Universitaria 2 - Concentrada en jugar al billar (Yas)
Il·lustració: Yas
Aquell dia s’havia llevat amb el peu esquerra. Només començar al dia ja havia rebut la trista notícia de què la novel·la que havia escrit amb tant d’esforç durant tot l’estiu, finalment no veuria la llum. Com afegitó, va perdre el metro per uns escassos segons, veient com accelerava amb precisió, mofant-se d’ella. Sortosament arribà a la universitat a temps. Tanmateix, si hagués pensat per un moment que aquella interminable sèrie de malastrugança se n’havia anat juntament amb el metro, anava ben errada. El pitjor arribà quan s’adonà que aquell dia tocava examen. Es maleí a sí mateixa per la seva pèssima memòria. Quan li plantificaren l’examen als seus nassos, els textos d’història que s’hagués hagut d’aprendre foren substituïts per les tant repetides paraules de la seva mare , talment com un eco de la infància:
<>
I ara, es trobava allà, al Cafè dels Escriptors (el destí era cruel amb ella), empesa per les seves amigues, per animar-la. Era inútil. A pesar d’estar completament concentrada en el joc del billar, les seves boles semblaven riure-se’n d’ella i evitaven els forats, com si la gravetat hagués deixat d’existir.
I per acabar-ho d’adobar varen arribar les tres bessones, que semblaven extretes del mateix conte, que anunciaren que hi havia una bomba al local. El caos s’apoderà del lloc. Per un moment, va arribar a pensar en quedar-se i veure si el destí volia finir d’una vegada per totes, però finalment decidí marxar esperitada del lloc. Ella fou l’última en sortir empesa pel barman i també la que observà com ell era engolit per les flames. L’ona expansiva de la bomba l’arrossegà a ella amb força i la féu sentir com un ocell per uns instants, fins que impactà irremeiablement contra el terra, encara respirant.
I des de l’ambulància maleí per segon cop. Tanmateix, la mala sort s’havia acabat. Però, també per segona vegada s’equivocava. No tingué temps de maleir al karma abans l’ambulància s’estavellés.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s