“Sirius 4” d’Alfons Mallol

Títol: Sirius 4

Pàgines: 193

Autor:
Alfons Mallol Garcia va nèixer el 7 d’octubre de 1980 a Sabadell. Des de ben jove fou un apassionat de la literatura, sobretot de la fantàstica i la ciència ficció. Va estudiar Enginyeria Tècnica, amb un màster de disseny i creació de videojocs. En vista de la poca feina en el mercat laboral, va decidir dedicar-se a la literatura i des de llavors ja ha publicat dos llibres: Sirius 4, de ciència ficció i El antiguo legado de fantasia èpica. I inclús ha creat un videojoc, La casa encantada juntament amb altra gent.

Argument:

La humanitat ha aconseguit viatjar fins a altres estrelles, fundant colònies als seus planetes. Tanmateix, tot i l’avenç tecnològic, no és capaç de deixar de banda els problemes de sempre; encara pitjor, d’aquesta manera els poden dur a noves cotes. El quart planeta del sistema Sirius esdevindrà el camp de batalla d’aquells vells hàbits. Tan homes com dones lluitaran per la supervivència, sense importar el seu bàndol, resant perquè tot acabi. Però, els seus líders faran cas omís a les demandes, ja que estan convençuts que la victòria és al seu abast, exigint un últim sacrifici.

Premis:
Guanyadora dels V Premis Ictineu en la categoria de “Millor novel·la fantàstica escrita en català”.

Opinió:
El tret que m’ha agradat més d’aquesta space opera és sens dubte les  bones idees que aporta, sobretot al final, com l’hipercamió o les diferents armes i poders que descriu. De l’estil tampoc no me’n puc queixar gaire: un estil senzill, objectiu, sense gaires complicacions retòriques i directe, però això sí, he trobat unes quantes errades ortogràfiques incomprensibles i que crec que s’han d’evitar en properes ocasions. Ademés, hi ha hagut parts que pel meu gust ha utilitzat un registre massa col·loquial per tractar-se d’un narrador omniscient. Un altre factor positiu són els seus capítols curts -odio d’haver de parar de llegir enmig d’un capítol- que donen més dinamisme a la història. A més, el fet de citar frases cèlebres de personatges famosos i els articles períodistics donen un punt de riquesa a la novel·la. Tanmateix, per mi en ocasions les anotacions que resumeixen la història al principi de capítol, m’han sobrat, a pesar que hi ha hagut un moment que m’he adonat del que ha passat gràcies a aquestes (amb la mort de determinat personatge, no m’havia adonat del què havia passat fins que ho vaig llegir allà), per mi, crec que és un punt a millorar. També, m’han sobrat tots els capítols que no parlava de la soldat LaFontaine, ja que per a mi aquest episodis se m’han fet avorrits i repetitius.
Un premi Ictineu ben merescut Alfons! Gràcies per la dedicatòria i un honor haver-te conegut  a les Ter-Cats ^_^
Una novel·la que crec que destaca per l’intent de l’autor d’innovar i intentar donar diversos punt de vista per aportar-hi més riquesa. Crec que satisfarà a tots els amants del gènere bèl·lic i de ciència-ficció i que us recomanaria de tot cor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s