Follia eòlica

En algun indret de la Manxa, el nom del qual no vull recordar, cavalcava un cavaller d’esprimatxada i esblanqueïda figura i estalonant-lo de ben a prop, el seu escuder rodanxó muntat a la gropa d’un, ja exhaust, ase. Marxaven amb pas ganso pel bell mig del camí, bo i guanyant-se la furiosa reprensió de clàxons que maldaven en fer-se lloc per avançar-los. Tot i lent, el seu avenç es féu imparable, fins tan bon punt el cavaller guaità els gegants en l’horitzó.

            —Amic Sancho, la ventura ens guia. Albires a la distància aqueixos feroços gegants? Prompte serà el moment en què la seua sang banyi la meua llança.
           —Mes, senyor Quixot, quins gegants? Jo no aguaito res més que molins en l’horitzó.
          —Ja es veu que no estàs cursat en això de les aventures: són gegants, i si tens por, aparta’t del meu camí i posa’t a orar, mentre jo afronto aquesta cruenta i desigual batalla.
           
I dient això, esperonà al seu corser i cavalcà, llança en mà, disposat a vèncer la pugna que ja es lliurava a la seva ment. Tanmateix, tot plegat es truncà quan es plantà al peu d’un dels supòsits gegants. amb l’impacte contra l’enreixat, la llança del noble es doblegà, bo i fent d’ella vetusta ferralla. La bonaventura acompanyà don Quixot que sortí il·lès de l’escaramussa. La seva orgullosa convicció, però, no permeté que la cosa restés així. Amb la seva tarada llança, colpejà una vegada i una altra el peu del gegant, rebent-ne únicament un ressò metàl·lic a canvi. L’estructura, nogensmenys, s’erigia, inalterable, tot bellugant amb insistència els seus tres braços allargassats com a burla. No fou fins que el cansament l’aflacà, que abandonà el seus intents de derrocar-lo. I és que d’electricitat, poca en necessiten els cavallers.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s