Carta d’un minairó

Il·lustració de Txell Ozcáriz

Sóc un minairó, una criatura tant i tant petita que, de fet, no em pots veure a ull nuu. Potser amb alguna cosa d’aquelles que els humans anomeneu “microscopi” ho aconseguiríeu, però sóc un ésser tan inquiet que no estaria prou estona aturat perquè ho poguéssiu aconseguir.

De totes maneres, per què veure’m si em podeu sentir? No vaig mai sol, sempre vaig acompanyat d’altres amics minairons. Quan topem amb algun humà afortunat (o no tant) que ens troba en un canut d’agulla, en sortim ràpidament, tot brunzint i formant un núvol fosc, com les abelles quan surten juntes d’un rusc que està essent atacat, i cridem, ansiosos, “què farem, què direm?”.

Els humans, aleshores, ens manaven les feines més difícils que els hi passaven pel cap: sembrar collites, construir cases, tenir cura del seu ramat… Feines que, al capdavall, els humans trigaven setmanes, mesos o anys, fins i tot, en acabar i que nosaltres teníem liquidades en poc temps, de vegades escassos minuts. I llavors, demanàvem més feina i, si no ens en donaven cap, acabàvem per matar el nostre alliberador i tornàvem a la nostra agulla. Hi havia d’altres vegades que trobàvem humans que ens manaven feines molt més complicades que ens mantenien ocupats tant de temps que l’humà moria abans que l’acabéssim.

Aquesta és la nostra llegenda, us la podeu creure o no. Tant se val.

La qüestió és que avui dia els humans cada cop ens van oblidant més i més i la nostra feina ha quedat més i més reduïda. Per això, com tothom, hem decidit adaptar-nos als nous temps i a les noves tecnologies i buscar-nos una nova feina més llarga duració, de caràcter més etern. Esdevindrem inoblidables pels humans. Com? Ho descobrireu si uns infiltreu a les pàgines del Bestiari

(Presentació del relat “Projecte minairó”, relat inclòs dins el recull Bestiari, d’Edicions SECC. Podeu veure el vídeo promocional que conté el meu mateix relat, llegint i protagonitzat per mi mateix aquí).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s