Bestiari

16825832_10212450878615068_4945158141599507214_o

Títol: Bestiari
Autors: Sergi Álvarez, Ferran d’Armengol, Mercè Bagaria, Sònia Boj, Hugo Camacho, Edgar Cotes, Ignacio J Borraz, Sergi G. Oset, Alícia Gili, Toni Mora, Sílvia Romero i Ramona Solé.
Pròleg: Jordi de Manuel
Portada: Txell Ozcáriz
Il·lustracions: Txell Ozcáriz i Bernat Gómez
Editorial: Edicions SECC
Pàgines: 124
Any: 2017
Relat amb què participo: “Projecte Minairó”

Sinopsi: Edicions SECC va néixer, des del primer segon, amb la premissa de posar l’èmfasi en la literatura fantàstica presenta el segon volum de la seva col·lecció Minairó, un Bestiari, clàssic de concepte però innovador de continguts. Bestiari: còdex on es recullen bèsties i monstres per donar a conèixer simbologia i atributs. Gènere literari d’ampli ressò durant l’edat mitjana, tot i que ja es coneixia entre els grecs i que encara perdura avui dia. Aquests manuscrits, hàbilment il·luminats, on la il·lustració pren força davant la paraula escrita, es poden considerar uns dels primers exemples d’activitat cultural multimèdia. La seva funció clarament didàctica recull les característiques, virtuts i perills d’aquestes bèsties i que de forma al·legòrica es converteixen en miralls de la condició humana.
Una d’aquelles lectures imperdibles!

«Tot cercant el terme llatí bestiarium, trobo que significa “compendi de bèsties”, però l’accepció bestiari ha estat adopta­da, des dels segles XI i XII fins a la literatura actual, com un recull de descripcions i narracions d’éssers naturals o fantàstics (habitualment monstres) que reinterpreten les històries naturals i els mites de l’època clàssica. Probablement a tots els racons del món on ens hem establert els humans —els vertaders monstres—, existeixen bestiaris en la llengua escrita o en la transmissió oral.»

Jordi de Manuel

El podeu aconseguir a l’enllaç següent:
http://edicionssecc.blogspot.com.es/p/blog-page_23.html

Ressenyes: Dreams of Elvex, 7accents

Anuncis